Empanadas de setas y espinacas con trufa

Empanadas de setas y espinacas con trufa

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
15 unidades

Składniki

Relleno
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de cebolla
  • 30 g de aceite de oliva
  • 500 g de champiñones (portobellos, setas variadas frescas) cortados pequeños
  • 200 g de hojas de espinaca frescas cortada fina
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 40 g de manteca
  • 70 g de harina 0000
  • 550 g de leche
  • 1 cucharadita aceite de trufa
Armado
  • 15 tapas de empanadas (hojaldradas o criollas)
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 3 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...