甘香蝦

甘香蝦

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 人份

Składniki

  • 40 克
  • 生明蝦 ,帶頭帶殼,去除腸泥,(詳見要訣)
    250 克
  • 蒜頭
    1 粒
  • 紅蔥頭
    30 克
  • ,切片
    15 克
  • 朝天椒
    1 根
  • 蝦米 ,泡水泡軟
    10 克
  • 新鮮檸檬香茅 (opcjonalnie) ,只取白色部分,拍扁
    1 支
  • 咖哩粉
    1 大匙
  • 新鮮咖哩葉
    1 支
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 230 kcal / 962 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 395 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...