Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 150 g de sucre roux
-
1
sachet de sucre vanillé
lub 10 g de sucre vanillé maison - 1 œuf
- 100 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 804.4 kJ / 192.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 32 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat
50 min
Fondant au chocolat
40 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Donuts marbré
30 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Gâteau moelleux au chocolat
40 min