猪肉白菜炖粉条
TM5 TM6

猪肉白菜炖粉条

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 20 克 油
  • 50 克 大葱 ,切片
  • 5 克 姜 ,切片
  • 1 颗 八角
  • 200 克 五花肉 ,切片
  • 200 克 大白菜 ,切成条
  • 100 克 红薯粉条 ,冷水泡软沥干(泡软后约200克)
  • 30 克 生抽
  • 10 克 老抽
  • 5 克 白砂糖
  • 20 克 料酒
  • 350 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1544.4 kJ / 369.1 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
13.2 g
Tłuszcz
31.7 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Błonnik
1.4 g
Sód
468 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy