Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 姜
- 60 克 新鲜香菇 ,去蒂,切块
- 60 克 胡萝卜 ,切块(约3厘米)
- 10 克 油
- 60 克 玉米笋 ,切丁(约1厘米)
- 200 克 蔬菜高汤
- ¼ 茶匙 盐 (opcjonalnie)
- 200 克 米 ,洗净沥干
- 100 克 四季豆 ,切丁(约1厘米)
- 60 克 芹菜 ,只取茎,切小段(约1厘米),(见要诀)
- 500 克 水
- 15 克 葱 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2269.7 kJ / 543 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1506.9 mg