盐葱酱牛肋条饭
TM5 TM6

盐葱酱牛肋条饭

2.0 (3 oceny)

Składniki

盐葱酱

  • 150 克 洋葱 ,切块
  • 60 克 葱 ,切段
  • 150 克 大葱 ,切段
  • 60 克 芝麻油
  • 5 克 盐
  • 2 - 3 克 现磨黑胡椒粉 ,约2茶匙
  • ½ 颗 鲜榨柠檬汁

炒牛肋条

  • 20 克 油
  • 500 克 牛肋条 ,切2-3厘米小块
  • 5 克 盐
  • 2 - 3 克 现磨黑胡椒粉 ,约2茶匙
  • 适量 白米饭

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2097.3 kJ / 501.3 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcz
40.4 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Błonnik
2 g
Sód
1066.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy