Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 猪里脊肉, 切丝
- 1 茶匙 料酒
- 20 克 油
- 10 克 姜 ,切丝
- 250 克 蒜薹 ,切段
- 20 克 水
- 10 克 老抽
- ½ 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉
- ½ 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.8 g