肉炒蒜薹
TM5 TM6

肉炒蒜薹

3.5 (45 ocen)

Składniki

  • 100 克 猪里脊肉, 切丝
  • 1 茶匙 料酒
  • 20 克 油
  • 10 克 姜 ,切丝
  • 250 克 蒜薹 ,切段
  • 20 克 水
  • 10 克 老抽
  • ½ 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉
  • ½ 茶匙 盐

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
644 kJ / 154 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
10.7 g
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy