Zuppa di tacchino e mais

Zuppa di tacchino e mais

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 60 g di gambo di sedano a pezzi
  • 60 g di carota pelata e a pezzi
  • 1 - 2 peperoncini jalapeño freschi (opcjonalnie) a piacere, senza semi
  • 1 - 2 spicchi di aglio a piacere
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 750 g di brodo di pollo
  • 250 g di purè di patate
  • 200 g di salsa Gravy
  • 300 g di tacchino cotto, a pezzetti
  • 400 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati e sciacquati
  • 400 g di mais dolce in scatola sgocciolato
  • foglie di prezzemolo fresche a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1033 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...