Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringhe
- 270 - 300 g di zucchero
- 100 g di albumi
Cioccolata
-
600
g di latte intero
lub 600 g di latte parzialmente scremato - 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
20 - 30
g di frumina (o maizena)
lub 20 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 2195 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 108.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 234.9 mg
Alternatywne przepisy
Carne di cavallo a Cottura Lenta
1 godz. 30 min
Omelette prosciutto e funghi
1sa
Pentolata di riso e zucca
50 dk
Cioccolata calda con marshmallow
15 Min
Cocktail Rossini
10 Min
Cioccolata calda
10 Min
Cioccolata calda
10 Min
Brownies variegati ai due cioccolati
1 Std. 10 Min
Torta di albumi al cioccolato
50 dk
Patate gratinate al formaggio
2h
Torta pinguino
1 godz. 30 min
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
3h 30min