Cioccolata calda alla crema di whiskey

Cioccolata calda alla crema di whiskey

4.3 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 tazze

Składniki

  • 250 g cioccolato fondente a pezzi
  • 200 g di cacao amaro in polvere
  • 900 g di latte intero
  • 90 g zucchero
  • 150 - 200 g di crema al Whisky
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • panna montata a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tazza

Sód 298.2 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1870.6 kJ / 447.1 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...