Urządzenia i Akcesoria
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
250 - 330 g napoju owsianego Inka® Barista
-
65 g bananów, dojrzałych (opcjonalnie) pokrojonych na kawałki
-
15 - 20 g pasty pistacjowej15 - 20 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
5 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (1 łyżkę)
-
35 - 65 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
-
1 ⅓ łyżeczki cukru wanilinowego⅔ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
559.2 kJ /
133.7 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl gruszkowo-cynamonowy
10 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Lemoniada brzoskwiniowa
5 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10 min
Kokosowy koktajl z twarogiem
10 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min