Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g sobras de marmelada cortada em cubos pequenos (ver dica)
-
130
g açúcar mascavado
lub 130 g açúcar amarelo - 180 g óleo
- 4 ovos
- ½ c. chá de canela em pó
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1184.1 kJ / 283 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 71.5 mg
Alternatywne przepisy
Aveia no forno com chocolate negro e frutos vermelhos
30min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Bolo de amêndoa e xarope de clementina
55min
Bolo de amendoim
35min
Broas de erva doce
1h 5min
Felisminas
45min
Bolo de claras e chocolate
50min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Tarte de abóbora
1h 35min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Chiffon de laranja
1h 30min