Crostata alla crema di cioccolato

Crostata alla crema di cioccolato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 450 g di farina
  • 90 g di zucchero di canna
  • 230 g di burro morbido a pezzi
  • 4 tuorli
  • 15 g di miele (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • ¾ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
  • 75 g di nocciole tostate
  • 120 g di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
    120 g di cioccolato al latte, a pezzi (2-3 cm)
  • 6 tuorli
  • 230 g di zucchero
  • 750 g di latte intero
  • 75 g di amido di mais (maizena)
  • 150 g di ricotta
Terminare la preparazione
  • 1 ½ - 2 cucchiai di zucchero a velo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 77.3 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 2501.7 kJ / 597.9 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 72.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...