Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g azeite
- 500 g cebola roxa cortada em meias luas
- ½ - 1 malagueta vermelha cortada em tiras
- 200 g açúcar mascavado claro
- 1 c. chá de sal
- 200 g vinagre de vinho tinto
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1289.2 kJ / 308.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 605.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de amendoim
1 godz. 30 min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1 godz. 20 min
Chutney de cebola roxa
24h
Recheio de porco lento
5h 30min
Chutney de manga
1 godz. 20 min
Chutney picante de manga e malagueta
45 min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Dip italiano de queijo
4h 10min
Lemon curd
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min
Queijo com doce de pimentos
1h