Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 100 克 咸肉 ,切小块
- 10 克 姜 ,切块
- 250 克 大闸蟹 ,切块
- 50 克 花雕酒
- 80 克 毛豆仁
- 1000 克 水
- 2 - 3 克 盐 ,约0.5茶匙
- 250 克 茭白 ,切滚刀块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1379.3 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1176.6 mg