Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio di semi di mais + q.b.
- 3 uova
- 125 g di yogurt bianco
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 300 g di uva, gli acini a metà e senza semi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1009.1 kJ / 241.2 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Crostata alle albicocche
2 godz.
Biscotti con semi di girasole
1 godz.
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1h 45min
Spaghetti alla checca
40 min
Crostata di pere e noci
1 godz. 30 min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino
40 min
Torta soffice alle albicocche
1 godz.
Fregola con le arselle
45 min
Frullato bianco
10 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min