Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Sauce
- 85 g tahini
- 85 g water
- 60 g lemon juice
- ½ teaspoon salt
Falafel
- 115 g red onion, cut into pieces
- 2 garlic clove
- 30 g cilantro, fresh, leaves and tender stems
- 30 g parsley, fresh, leaves and tender stems
- 10 mint leave, fresh
- 425 g chickpea, canned, drained
- 60 g breadcrumbs, dried
- 1 egg, large (65-70 g)
- 1 teaspoon cumin, ground
- ½ teaspoon paprika
- ½ teaspoon salt
- ¼ teaspoon black pepper, ground
- non-stick spray oil
- salad (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1665.8 kJ / 398.1 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 967 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus Sauté
15 Min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35 Min
Eggplant Stacks
1 godz. 35 min
Pink Waffles with Fruit
30 Min
Greens and ham egg white omelette (Diabetes)
Brak ocen
Ratatouille Galette
1 Std. 30 Min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 Min
Vegetable and herb seasoning
4 godz.
Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce
Brak ocen
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 Min
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 Min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 Min