Torta di carote e cioccolato

Torta di carote e cioccolato

4.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 pezzi

Składniki

  • 250 g di burro morbido, a pezzi et per ungere
  • 300 g di carote a pezzi (3 cm)
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi (3 cm)
  • 300 g di farina bianca
  • 300 g di zucchero
  • 75 g di mandorle tritate
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 5 uova
  • ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 4 g
Kalorie 976 kJ / 234 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...