Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- di olio extravergine di oliva per ungere
- 260 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
½
cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
lub 1 bustina di lievito secco - 500 g di farina
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura e finitura
- farina q.b. per spianare
-
200
g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
lub 200 g di olive, di qualsiasi varietà, denocciolate - 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 458 mg
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato e zucchine
1 Std. 25 Min
Pane ticinese
1h 50min
Torta salata alle verdure (TM6)
25 min.
Lasagne alle lenticchie
1 Std. 15 Min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Crema Thermomix® per le feste
25 min.
Kipferl alla vaniglia
1 godz. 30 min
Ratatouille
40 Min
Gratin di patate
1u. 10min
Insalata di patate
1u. 5min
Focaccia con pomodori
40 Min