![Sauce ail-ciboulette Sauce ail-ciboulette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99688fcdb7ff2609d78a6464888c0fee/Derivates/2a16a6d266c078d195d4b6404abec8151743ba2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- ½ botte de ciboulette fraîche
- 100 g de yaourt à la grecque
- 20 g de mayonnaise
- 1 c. à soupe de vinaigre blanc
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 260.8 kJ / 62.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 151.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40 Min
Velouté de carottes
30min
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Mon petit hachis Parmentier
1 Std.
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40 Min
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Sauce fromagère
30min
La tourtière
6 godz.
Soupe poireau-pomme de terre
1 Std.
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35min
Jus à la fraise
10 min