![Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3995f614-fd46-4fa1-b2ec-7aa59d3af01f/Derivates/2674d2f7-46a1-4fe2-ba5f-8598ad02291a.jpg)
Wersje kompatybilne
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
170
g d'oignons jaunes, coupés en quartiers
lub 170 g d'oignons rouges, coupés en quartiers - 130 - 150 g de carottes, coupées en rondelles (1-2 cm)
- 70 - 90 g de céleri branche, coupé en tronçons (0.5-1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 171 mg
Alternatywne przepisy
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Rissoler 200 g d'aubergine
30 min
Rissoler 350 g d'échalotes
25 min
Dorer 200 g d'oignons
25 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Rissoler 300 g d'oignons
20 min
Rissoler 200 g de poireaux
20 min
Rissoler lardons et champignons
20 min
Rissoler 400 g d'aubergines
35 min
Rissoler des oignons
20 min
Faire sauter un mélange de légumes
30 min