Whole steamed chicken

Whole steamed chicken

4.7 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Prune and orange stuffing
  • garlic clove
    1
  • brown onion (approx. 70 g)
    ½
  • butter
    20 g
  • pitted prunes
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh rosemary (approx. 10 cm), leaves only
    1 sprig
  • orange zest only, no white pith, finely grated
    ½ - 1
  • orange juice
    2 tsp
  • sunflower seeds
    30 g
  • day old bread or crusty bread, frozen, thawed slightly and torn into pieces (3 cm), (approx. 2-3 slices)
    100 g
  • sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Spicy Cajun rub
  • sea salt
    160 g
  • chilli powder
    1 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tbsp
  • dried onion flakes
    1 tbsp
  • granulated garlic
    1 tbsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    2 tsp
  • dried thyme
    1 tbsp
  • dried basil
    1 tbsp
  • dried oregano
    1 tbsp
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 tsp
Whole chicken
  • water
    1000 g
  • whole uncooked chicken (1.2-1.6 kg)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 853 kcal / 3582 kJ
Białko 80 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Sód 1731.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...