Espresso-Mandel-Veganisu
TM6 TM5

Espresso-Mandel-Veganisu

4.1 (137 ocen)

Składniki

Mandelkuchen

  • 100 g Mandeln
  • 100 g vegane Margarine, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten (z.B. von Alsan)
  • 120 g Zucker
  • 200 g Sahnealternative aus Soja (z.B. Soya Cuisine)
  • 150 g Mehl
  • 1 EL Ei-Ersatzpulver (15 g), z.B. von 3Pauly
  • 1 Pck. Backpulver

Creme und Topping

  • 150 g Zucker
  • 150 g vegane Margarine, in Stücken (z.B. von Alsan)
  • 400 g Seidentofu, abgetropft (z.B. von Taifun)
  • 250 g Soja-Joghurtalternative natur (z.B. von Alpro)
  • 150 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
  • 10 g Kakaopulver

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
2053 kJ / 491 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy