Sacher Torte

Sacher Torte

4.2 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Impasto
  • 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 170 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di farina di mandorle
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 30 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
  • 250 g zucchero
  • 160 g di tuorli a temperatura ambiente
  • 180 g di albumi a temperatura ambiente
  • 1 pizzico di sale
Farcitura
  • 300 - 350 g di confettura di albicocche biologica
Copertura
  • 300 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
  • 50 g di miele
    50 g di sciroppo di glucosio

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.2 g
Kalorie 2314 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...