Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di mandorle
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di zucchero
- 160 g di tuorli a temperatura ambiente
- 180 g di albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 300 - 350 g di confettura di albicocche biologica
Copertura
- 300 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
-
50
g di miele
lub 50 g di sciroppo di glucosio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15min
Glassa al cioccolato
20min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Albumi montati a neve
5min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 Std. 30 Min
Pasta sablé al cacao
1 Std. 10 Min
Semifreddo alla crema al Whisky
5sa 30 dk
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10h 45min
Mousse al cioccolato per copertura
20min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Apple pie
1 Std. 20 Min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min