Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermento
- 1 pellizco de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina de fuerza
- 50 g de leche
Masa
- 6 - 8 tiras de piel de limón (1 limón)
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- 1 huevo
- 250 g de leche
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 250 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Montaje
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.12 g
- Węglowodany
- 10.45 g
- Tłuszcz
- 2.97 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Panecillos tiernos con queso cremoso
1h 45min
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Fullatre de las Cinco Villas
1h 25min
Nido de chocolate con huevos de Pascua
1h 30min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Caracolas de canela
2 godz.
Tronco de pan relleno
2h 15min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Bambas de nata
1h 50min
Cake de limón con glaseado blanco
1 godz. 15 min
Alfajores rellenos de dulce de leche
1h 50min