Stollen de chocolate

Stollen de chocolate

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 rebanadas

Składniki

Pasta de almendra
  • de azúcar glas
    50 g
  • de almendra molida
    60 g
  • de clara de huevo
    10 g
Stollen
  • de pasas sin semillas
    200 g
  • de ron
    40 g
  • de almendras crudas sin piel
    100 g
  • de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
    380 g
  • de cacao puro en polvo
    30 g
  • de cardamomo molido
    ¼ de cucharadita
  • de levadura prensada fresca
    40 g
  • de leche entera a temperatura ambiente
    120 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
    200 g
  • huevo
    1
  • de sal
    1 pellizco
  • de naranja confitada en trozos
    50 g
  • de chocolate con leche en trozos pequeños
    70 g
  • de mantequilla fundida
    80 g
  • de azúcar glas
    50 g

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 386 kcal / 1618 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 28.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...