Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- ½ Blumenkohl (ca. 500 g), in Röschen
- 2 Eier
- ½ Tomate, mittelgroß, halbiert
- 50 g Hartweizengrieß
-
50
g Saure Sahne
lub 50 g Crème fraîche -
150
g Gouda, in Stücken
lub 150 g Emmentaler, in Stücken - 2 EL frische Kräuter, gemischt, z.B. Petersilie, Schnittlauch, Kerbel, fein gehackt
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 60 - 80 g Paniermehl
- Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce
1h
Brokkolilaibchen mit Nusskruste
55 min
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Reis-Zucchini-Puffer
50 min
Blumenkohl-Bratlinge
45 min
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1 godz. 10 min
Pilzfrikadellen
25 min
Wurzelgemüse-Nester mit Ei und Kräuter-Mayonnaise
45 min
Fischlaibchen
30 min
Wirsingfrikadellen
1 godz. 20 min