Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout

Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout

4.0 1.0K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen

Składniki

Semmelknödel
  • Brötchen vom Vortag mit Vollkornanteil (130 g), in Scheiben (1 cm)
    2
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • fettarme Milch
    60 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
Porree-Pilz-Ragout
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • frische Pilze halbiert, ggf. geviertelt
    200 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    200 g
  • Milch
    100 g
  • Speisestärke (10 g)
    2 geh. TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Muskat
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 426 kcal / 1785 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...