苦瓜封肉
TM5 TM6

苦瓜封肉

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 400 克 豬絞肉
  • 10 克 醬油
  • 1 顆 蛋, 打散
  • 160 克 新鮮荸薺 (約 8 顆)
  • ½ 茶匙 太白粉
  • 600 克 苦瓜 (約 2 條),切圓柱狀(高約2公分)、籽肉分開
  • 10 克 油
  • 20 克 蔭豆豉
  • 15 克 小魚乾
  • 400 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1488 kJ / 355 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
16.6 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy