Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 豬里肌肉, 切小塊
- 1 茶匙 鹽
- 50 克 米酒
- 1 大匙 太白粉
- 800 克 油炸油, 視鍋子深度調整
- 70 克 青椒 或紅甜椒,切塊
- 70 克 洋蔥 (約¼顆),切塊
- 2 大匙 油
- 2 大匙 糖
- 4 大匙 醋
- 2 茶匙 蕃茄醬
- 1 茶匙 醬油
- 6 片 鳳梨罐頭, 切塊
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 17.224 g
- Węglowodany
- 11.873 g
- Tłuszcz
- 40.258 g
- Błonnik
- 0.934 g