Frankfurter Kräuter-Pesto
TM5 TM6

Frankfurter Kräuter-Pesto

4.1 (35 ocen)

Składniki

  • 30 g Kürbiskerne
  • 50 g Bergkäse, in Stücken
  • 50 g Frankfurter grüne Kräuter, abgezupft
  • ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
  • 1 Ei, hart gekocht, halbiert
  • 50 g Rapsöl
  • 30 g Senf
  • 100 g Saure Sahne
  • 15 g Weißweinessig
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 1 Kresse-Beet, abgeschnitten (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1204 kJ / 288 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy