Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g de cebolla
- 350 g de piña fresca en trozos, semi madura y pelada (ver tip)
- 35 g de chile guajillo, desvenado
- 25 g de chile ancho, desvenado
- 2 dientes de ajo
- 50 g de achiote en pasta
- 70 g de vinagre de manzana
- 4 pimientas gordas
- 250 g de jugo de naranja
- ½ cucharadita de orégano
- 1 cucharada de sal de grano
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos (5 cm)
- 24 tortillas de maíz
- 5 ramitas de cilantro, picado
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1777 kJ / 423 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Tinga de pollo TM6
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Enchiladas de pollo
40 Min
Tinga de pollo
30 min
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Tacos al pastor chilangos
40 Min
Cochinita pibil
4h
Enchiladas suizas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 Std. 10 Min