![Albóndigas en salsa de jitomate Albóndigas en salsa de jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97ABE58E-7379-419A-97BA-FB46A6645E4B/Derivates/677299E1-58CB-4D0B-88A9-03169298370B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 40 g de pan, en trozos
- 40 g de leche
- 6 - 12 hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 400 g de carne molida de res
- 2 huevos
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- aceite, para engrasar
Salsa de jitomate
- 1 diente de ajo
- 50 - 80 g de cebolla, en mitades
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 600 g de jitomate triturado
- 1 cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1037 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz blanco con verduras
40 分钟
Tinga de pollo
30 Min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 Min
Pastel de carne
40 分钟
Adobo con carne
50 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Calabacitas rellenas al vapor
40 分钟
Arroz a la mexicana
50 Min
Picadillo con rajas
25 dk
Salpicón de res
40 分钟
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Bisteces a la mexicana
30 Min