Albóndigas en salsa de jitomate

4.6 188 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

Albóndigas
  • 40 g de pan en trozos
  • 40 g de leche
  • 6 - 12 hojas de perejil fresco
  • 1 diente de ajo (opcjonalnie)
  • 400 g de carne molida de res
  • 2 huevos
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida
  • aceite para engrasar
Salsa de jitomate
  • 1 diente de ajo
  • 50 - 80 g de cebolla en mitades
  • 20 g de aceite de oliva extra virgen
  • 600 g de jitomate triturado
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1037 mg
Białko 23 g
Kalorie 1677 kJ / 401 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...