Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 40 g de pan, en trozos
- 40 g de leche
- 6 - 12 hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 400 g de carne molida de res
- 2 huevos
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- aceite, para engrasar
Salsa de jitomate
- 1 diente de ajo
- 50 - 80 g de cebolla, en mitades
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 600 g de jitomate triturado
- 1 cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1037 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50 min
Arroz blanco con verduras
40 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pescado empapelado con verduras
1h 15 min
Tinga de pollo
30 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Calabacitas rellenas al vapor
40 min
Albóndigas de pollo en jitomate con espagueti
1h
Salpicón de res
40 min
Adobo con carne
50 min
Pescado a la veracruzana
30 min