Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de cebada perlada
- 75 g de zanahoria, pelada y sin puntas
- 1 rama de apio, sin puntas ni hojas, cortada en trozos
- 1 pechuga de pollo, sin piel, chica, cortada a la mitad con todo y hueso
- ¼ de cebolla
- 1 diente de ajo
- 2 cm de jengibre, pelado (opcjonalnie)
- 3 ramas de cilantro
- 1350 g de agua
- 2 ½ cditas de sal fina
- 250 g de calabacita, sin puntas ( 2 pzas aprox.)
- limón verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicón de res
1 Std.
Caldo de pollo con arroz
35 min
Salsa verde cocida
30 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Picadillo con rajas
25 Min
Tradicional sopa de fideo
35 min
Arroz rojo
1h 25min
Sopa de verduras y albóndigas
40 min
Caldo de res
1h 15 min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Picadillo
25 Min