Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g bolbo de aipo cortado em pedaços
- 400 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g talo de aipo cortado em rodelas
- 300 g cebola roxa cortada em pedaços
- 700 g curgete cortada em pedaços
- 1600 g água
- 2 c. chá de sal
- 40 g azeite
- 300 g ervilhas descongeladas
- 10 g hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes
35 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa rica
1h 10min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa de agrião
35 Min
Creme de curgete e abóbora
50min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Sopa versátil
40min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min