Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolo
- 50 g sobras de pão
- 60 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 1 dente de alho
- 10 g salsa
- 1 ramo de alecrim, só as folhas
- 500 g carne picada
- 2 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 12 fatias de bacon
- 6 fatias de fiambre
- 6 fatias de queijo
Molho
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 1 dente de alho
- 80 g cogumelos frescos laminados
- 20 g manteiga
- 100 g vinho branco
- 300 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 80 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 406 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas com molho de tomate
40min
Lombo de porco com molho agridoce
13 Std.
Rolo de carne
1h
Lasanha
1h 30min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Peitos de frango pizzaiola
50min
Rolo de peru recheado
1h 15min
Rolo de peru com cogumelos
50min
Crumble de frango com linguiça
45min
Quiche de bolonhesa e legumes
1 Std. 10 Min
Rolo de carne crocante
1h
Lombo de porco recheado
1h 30min