Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 gramů tresky
- 10 gramů oleje, plus extra na potření
- 1 čajová lžička soli, plus extra navíc
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 citrón
- 50 gramů cibule, na půl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů másla
- 500 gramů vody
- 1 bobkový list, sušený
- 250 gramů krupek
- 200 gramů červené řepy, vařené, na kostky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 668 kJ / 160 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vařený bulgur
35 min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 min
Treska v alobalu s mrkvovými nudlemi
45 min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35 min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40 min
Treska v soli se smetanovým kaviárem
20 min
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1 Std. 15 Min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30min
Treska v páře s petrželovou krustou, novými bramborami a cuketou
40 min
Salát romanesco
1h 45min
Kroupový salát s rajčaty
45 min
Kroupy se žampióny
55 Min