Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 30 g queijo da Ilha
- 100 g tomate seco, em óleo
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- 370 g água
- 30 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1261.9 kJ / 301.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 435.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Piza de salmão fumado e agrião
1h 30min
Trança
2u. 20min
Pão de cerveja
1h 15min
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Coroa recheada
1h 50 min.
Piza afrodisíaca
1h
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 godz. 50 min
Brioches divertidos
1h
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Croissants
2h
Piza de atum
1h 30min