Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 條 絲瓜, 去皮和頭尾,切圓筒狀
- 250 克 雞胸肉 ,切塊
- 30 克 紅蘿蔔 ,切塊
- 2 粒 蒜頭
- 200 克 板豆腐 ,擠乾水份,切塊
- 1 小撮 鹽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 大匙 米酒
- 1 大匙 醬油
- ¼ 茶匙 太白粉
- 500 克 水
- 1 茶匙 黑麻油
- 少許 枸杞 ,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 28 kJ / 117 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 7.54 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.8 g