Urządzenia i Akcesoria
Blaubeer-Mascarpone-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Mandeln50 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Haferkekse150 g
-
Zucker90 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Mascarpone250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 30 g1 Pck.
-
Heidelbeeren (à 600 g)2 Gläser
-
Zitronensaft30 g
-
Tortenguss, rot2 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1747 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Apfel-Schmand-Torte
2h
Frischkäsetorte ohne Backen
5h
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4h 30min
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Waldmeister-Himbeer-Torte
5h 35min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Himbeer-Quark-Streusel
7h 20min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min