Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit:
- 5 Eier
- 180 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 230 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
Rumcreme:
- 250 g Milch
- 130 g Zucker
- 25 g Speisestärke
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 70 g Rum
- 250 g Butter, zimmerwarm, in Stücken
Schokoladenguss:
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 80 g Sahne
- 10 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Marzipan-Quadrate
2 Std. 40 Min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2h 30min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 Std. 40 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Bananen-Eierlikör-Torte
11 Std. 40 Min
Kleine Charlotte
4h 50min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Zimt-Torte
1h 30min
Rahmkuchen
9h 25 min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50 min.