Urządzenia i Akcesoria
Rumtorte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuit:
-
Eier5
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Mehl230 g
-
Backpulver1 ½ TL
Rumcreme:
-
Milch250 g
-
Zucker130 g
-
Speisestärke25 g
-
Ei1
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Rum70 g
-
Butter zimmerwarm, in Stücken250 g
Schokoladenguss:
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
-
Sahne80 g
-
Rum10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1590 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Bananen-Eierlikör-Torte
11 godz. 40 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Zimt-Torte
1 godz. 30 min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2 godz. 30 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min