![Zimt-Torte Zimt-Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6AE18EB-5421-453B-A39B-7F80CFFE8652/Derivates/017E9506-A4A1-4367-B4E2-A24C09E51556.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- 200 g Haselnüsse
- 4 Eier, getrennt
- 130 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 TL Zimt
Kirschfüllung
- 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 30 g Speisestärke
- 20 g Zucker
- 1 Prise Zimt
Sahnefüllung und Fertigstellung
- 300 g Sahne
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken
1h 10min
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Panamatorte
2 Std. 30 Min
Himmlisches Manna
2 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1h 40 min.
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.