Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 230 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)
- 250 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 - 30 Tropfen Lebensmittelfarbe, flüssig, Farbe nach Wahl
Guss und Fertigstellung
- 300 g Zucker
- 50 g Zuckerperlen, bunt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 13578 kJ / 324 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3h
Zitronenkuchen
2h 30min
Waffeln
20 min
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 godz. 45 min
Mini-Eiswaffel-Küchlein
40 min
Limokuchen
2 godz. 15 min
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Vanille-Basismuffins
1h 40min
Selterskuchen
2h
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30min
Bunter Limonadenkuchen
1h