Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 710 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2 godz. 30 min
Hefezopf
3 Std.
Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Venezianische Brötchen
4h 20min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 Std. 40 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Ajvar-Röllchen
2h 20min
Amerikaner
2 godz.
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Schoko-Wecken
2 godz.