Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 710 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 Std. 30 Min
Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 Std.
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Amerikaner
2 Std.
Schoko-Wecken
2 Std.
Schoko-Wuppis
35 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 Std. 40 Min