Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 300 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 150 g Milch
- 280 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Waffeln
20min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Stracciatellakuchen
1h 10min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1h 45min
Vanille-Basismuffins
1h 40 min.
Zitronen-Konfetti-Kuchen
2 Std.
Schoko-Gâteau
1 godz.
Basic-Käsekuchen
10 Std.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min