Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerbröselt
- 300 g Wasser
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 75 g Olivenöl
Gewürzöl und Fertigstellung
- 30 g Sesam
- 2 EL Fleur de Sel
- 2 EL Thymian, getrocknet
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 150 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2162 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2h 10min
Focaccia mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Ciabatta
3h 45min
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Pesto-Schleifen
2 godz. 40 min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Knusprige Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia mit Kirschtomaten
2 Std. 45 Min
Baguette Rustica
4h 20min