Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 100 g Mineralwasser
- 230 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 5 Eier
- 15 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 400 g Kirschen süß, entsteint
- 2 EL Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1822 kJ / 435 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Apfelpfannkuchen
30min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40min
Kirschlasagne
45min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1h
Blaubeer-Pfannkuchen
30min
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1h
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Sahne-Waffeln
40min
Hefewaffeln
50min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50min