Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 230 g Tomatensaft
- ½ TL Salz
- 10 g Rapsöl
Füllung und Fertigstellung
- 2 Scheiben Toastbrot (Vollkorn oder mit Körnern), geviertelt
- ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- ¼ TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel (opcjonalnie)
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2571 kJ / 613 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 11.3 g
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1sa
Lasagne mit Großmutters Gemüse
1h 15min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15min
Linsenbraten
1sa 50 dk
Veganer Käseersatz zum Überbacken
20 dk
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1h 30min
Vegetarische Calzoni mit Pilzen
1 godz. 5 min
Sauerkraut-Schnecken
1 Std. 45 Min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 dk
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1sa 40 dk
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Veganes Wiener Saftgulasch
1sa