Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g dark soy sauce
- 4 Tbsp runny honey
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 1 red chilli, thinly sliced, deseeded if desired
- 300 g sirloin steaks, fat trimmed, cut in 1 cm strips
- 20 g sesame oil
- 300 g mixed vegetables, for stir-frying
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2949 kJ / 705 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1145 mg
Alternatywne przepisy
Sticky chicken
24 Std. 35 Min
Chinese Pork with Vegetables
1hod. 20min
Chunky bolognese
50 min
Curry Noodles with Pork
45min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1 godz.
Chicken teriyaki
20 min
Sticky Sesame Chicken
40min
Seared Steak Rocket Salad
35 Min
Chinese pork with vegetables
1hod. 20min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 20 Min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Chicken chasseur
1h 50 min