Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g manteiga sem sal, mais q. b. para untar
- 100 g leite integral
- 10 g fermento biológico seco
- 100 g açúcar
- 360 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 1 ovo
- 1 gema de ovo
- 1 c. chá de essência de baunilha
- ½ c. chá de sal
- 100 g chocolate meio amargo em pedaços
- 10 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1336.2 kJ / 319.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto milanese
25min
Risoto básico
Brak ocen
Molho de alcaparras
Brak ocen
Patê de salmão defumado
Brak ocen
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10min
Clericot
Brak ocen
Pêssego Tônica
Brak ocen
Framboesa Spritz
Brak ocen
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Empadinha de palmito
1u.
Sorbet de manga e laranja
10min
Carne moída
35min